Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Linjefag 2020-2021

Krop, Kost, Bevægelse og Sundhed 

I faget Krop, Kost, Bevægelse og Sundhed (KKBS) er det kroppen der er i centrum på flere måder. I faget får du mulighed for at afprøve din krop på mange forskellige måder. 

- Vi skal både dyrke idræt inde og ude. 
Vi skal bruge naturen og omgivelserne omkring Munkebo til både træning og bevægelse. 
Vi skal også arbejde teoretisk med kroppen - hvad sker der når kroppen trænes, hvordan arbejder musklerne og hvad sker der i kroppen under træning og bevægelse? 
Gennem arbejdet med mental sundhed få du muligheden for at få indsigt i, hvorledes kroppen kan afstresses og afspændes ved hjælp af eksempelvis mindfullness og meditation. 
Hvad skal man spise for at opbygge en sund krop? Og hvordan tilbereder man selv sund mad? 

- Vi vil arbejde med: Kostplaner, energiindhold i maden, det glykæmiske indeks (Hurtige og langsomme kulhydrater) og energiomsætning. 

KKBS er et fag, der kombinerer både fysisk aktiviteter, teori om kroppens anatomi KKSog fysiologi med madlavning og oplevelser.
Dagen er delt op i to blokke:

- Blok 1, hvor der er aktiviteter, bevægelse og oplevelser. 
- Blok 2 to er øremærket til teori samt en enkelt gang om måneden, hvor der laves sund mad der efterfølgende spises. 

Så interesserer du dig for Krop og træning af kroppen, går du op i at røre dig og at komme ud og har du en interesse for sundhed og et ønske om at blive klogere på hvad der sker i kroppen anatomisk og fysiologisk under træning. Ligeledes undersøger vi hvad der sker med den mad du spiser. Er ovenstående noget du interesserer dig for så vil faget Krop, Kost, Bevægelse og Sundhed helt sikkert være noget for dig. 

 

Erhverv 

Hvis du vælger ”Erhverv”, vil du det meste af tiden komme i praktik i en lokal virksomhed. På den måde får du mulighed for at teste, hvordan det er at arbejde i en virksomhed, og du kan finde ud af, om drømmejobbet virkelig er noget for dig. Typisk vil du være i praktik en dag om ugen. Man har mulighed for at være det samme praktiksted hele året – eller man kan skifte til nytår. 
 

Erhvervslinjen


Vi slutter linjefaget af med et ”svendestykke”. Det er en dag, hvor alle fremlægger et eller andet – et foredrag, et powerpoint, en film, et produkt. Der gives ikke karakter for ”svendestykket”.

 

Global linje 

Vil du gøre en forskel?På global linje arbejdes der med internationale forhold og vi vil beskæftige os med emner som kultur og kulturmøder, internationale forhold inden for politik og hjælpeorganisationer, herunder internationale udviklingsprojekter i forhold til forbedring af miljøet og vores fælles ansvar herfor.Undervisningen vil tage udgangspunkt i brugen af medier og kommunikation. Vi vil bl.a. beskæftige os med webetik og mødet med andre mennesker gennem digitale medier og på tværs af landegrænser.Vi vil arbejde med projekter i forhold til iværksætteri på et globalt plan, u- lande vs. i-lande og at være ung i en global verden.Der vil desuden være mulighed for at deltage i en studietur gennem Kerteminde 10. Klasse Center.Global linje er ikke et rejsefag. 
 

GL

 

Digitalt design

Digitalt design er et fag for dig, som brænder for teknologi, innovation, grafisk og visuel formidling. 

På digitalt design vil du gennem forskellige workshops og oplæg få stærke kompetencer indenfor:

  • fotografering 
  • avanceret videoproduktion
  • droneflyvning
  • opbygning af hjemmesider
  • fablab-produktion
  • social media branding  
  • 3D design og print
     

Der vil desuden indgå virksomhedsbesøg, deltagelse i konkurrencer indenfor e-sport og innovation. Faget er kendetegnet ved en høj grad af hands-on tilgang og du vil få lov til at lave konkrete brugbare produktionsopgaver efter alle emner. Det er et mål for faget, at du vil kunne se dit arbejde og produkter blive brugt i den virkelige verden!
 

DD

 

EUD10 

Som en del af Erhvervsskolereformen er det lovmæssigt vedtaget, at alle kommuner skal oprette en erhvervsforberedende uddannelse - en såkaldt EUD10.

Det betyder, at du skal påregne et 20 ugers forløb på en erhvervsuddannelse i Odense og 20 uger i Kerteminde 10. klassecenter.